Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan’dan her alanda yaşama saygı

Seyhan’dan her alanda yaşama saygı

Kısırlaştırma Merkezi, “Yaşatma Merkezi” oldu!

Sehir içinde kedilerin de kisirlastirilabildigi Türkiye'nin ilk ve tek kisirlastirma merkezi olan Seyhan Belediyesi Saglik Müdürlügü Sokak Hayvanlari Bakim ve Kisirlastirma Merkezi’nde, bir hayvan sever tarafindan tedavi edilmek ve kisirlastirilmak üzere getirilen sokak kedisi, hamile oldugu anlasilinca sezaryenle ameliyat edilerek yavrusu yasatildi.

Seyhan Belediyesi Saglik Müdürlügü Sokak Hayvanlari Bakim ve Kisirlastirma Merkezi’ne geçtigimiz hafta sonu tedavi edilmek ve kisirlastirilmak için getirilen sokak kedisi, yapilan ön kontrolde hamile oldugu tespit edildi. Merkezde bulunan 2 veteriner tarafindan yapilan devam kontrollerde kedinin saglik durumu dikkate alinarak yavrusunun sezaryenle alinmasina karar verildi.  Kediler normalde 60 gün ve sonrasinda dogum yaparken saglik durumu kritik olan 30-35 günlük hamile sokak kedisi acil ameliyata alindi. 2 veteriner ve saglik teknikerlerinin katilimiyla sezaryenle kedinin yavrusu alindi.

 

10 SANTIM VE SADECE 10 GRAMLIK “MUCIZE”

Seyhan ilçesinde yaklasik 40 bin sokak hayvaninin kontrolsüz üremesini önlemek amaciyla çaba harcayan merkezde görevli veteriner ve saglik ekibi bu kez dogumda sadece 10 Cm uzunlugunda ve 10 gram agirliginda  “Mucize” adi verilen bebek kedinin yasatilmasi için çaba harcadi. Kediler normalde 70-110 Gram arasindaki bir agirlikla doguyor. Sadece 10 gramlik “Mucize” yavru kedi her yeni dogan kedi gibi görmedigi ve duymadigi için saglik ekibi tarafindan özenle annesinden süt emmesi için yaklastiriliyor.

 

MUCIZE “BEBEK KEDI” HER YENI GÜN YASAMA TUTUNUYOR

Seyhan Belediyesi, Saglik Isleri Müdürü Veteriner Hekim Evren Sonyürek, yavru kedinin emme refleksi gelistigi için yasama sansinin yükseldigini söyledi. Her gün gram gram büyüyen yavru kediye, görmeye, duymaya ve kendi basina beslenebilecek duruma gelene kadar özel bakim uygulanacagini aktaran Sonyürek, yavru kedinin daha sonra Seyhan Belediyesinin ilçe genelindeki 84 sokak hayvanlarini besleme noktalarindan birinde dogal yasam alanina birakilacagini belirtti.

 

BASKAN AKAY’IN AÇTIGI MERKEZDE 860 KISIRLASTIRMA OPERASYONU TAMAMLANDI

 Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in 4 Ekim Hayvan Haklari Günü’nde müjdeledigi “Sokak Hayvanlari Bakim ve Kisirlastirma Merkezi” Kasim 2019’da açilmis ve sokaklarda yasayan kedi ve köpeklerin kontrolsüz üremesinin önlenmesi için kisirlastirilma islemine baslanmisti. Pandemi sürecinde verilen zorunlu ara disinda bu güne kadar merkezde 860 kedi ve köpegin kisirlastirilma islemi sorunsuz olarak tamamlandi. Seyhan Belediyesi Saglik Müdürlügü Sokak hayvanlari bakim ve kisirlastirma merkezinde 2 Veteriner, 3 tekniker ve 5 personel bulunuyor. Merkezde günde ortalama 15 kisirlastirma islemi yapilabiliyor.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı